Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.09.2021.

Otvorena kovid bolnica u Novom Sadu



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas otvaranju kovid bolnice u novosadskom naselju Mišeluk, koja je izgrađena za svega četiri meseca. Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je ovom prilikom da je reč o trećoj kovid bolnici koja je izgrađena dok je trajala borba sa pandemijom virusa korona.

- Nakon Beograda, odnosno bolnice u Batajnici i Kruševca, danas otvaramo i bolnicu u Novom Sadu. Zadovoljna sam i ponosna zato što je ovaj nivo opremljenosti i nege, koji ćemo, zahvaljujući svemu ovome moći da pružimo svim pacijentima i svim građanima kojima je to potrebno, na apsolutno najvećem mogućem nivou – istakla je premijerka Brnabić.

Ona je naglasila da ne postoji ništa više što jedna država može da uradi i što zdravstveni sistem može da pruži za pacijente, da bi sačuvao njihov život i povratio njihovo zdravlje od ovoga što se danas može videti u toj novoj bolnici u Novom Sadu.

- Želim da kažem da je ovim Novi Sad dobio jednu važnu stvar – a to je opšta bolnica u Novom Sadu. I kada sve ovo prođe i kada sve ovo bude iza nas, ovo neće biti kovid bolnica, već opšta bolnica u Novom Sadu, bolnica o kojoj se toliko dugo pričalo i decenijama sanjalo– istakla je premijerka Brnabić dodajući da je velika stvar urađena za generacije koje dolaze i budućnost Novog Sada.

Osim premijerke i ministra Stefanovića, otvaranju su prisustvovali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Moderna kovid bolnica u Novom Sadu, koja je izgrađena za svega četiri meseca, ima 19.500 kvadratnih metara, više od 600 kreveta, od kojih je 220 predviđeno za intenzivnu negu.

Otvaranju su prisustvovali i  državni sekretar u Ministarstvu odbrane Branko Živanović, zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr Radivoje Anđelković i načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Slobodan Starčević.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
02.09.2021
mp4 (103,14 MB)
Otvaranje