Министарство одбране Републике Србије
 
27.04.2021.

Обележена 92. годишњица смрти војводе Степе СтепановићаПоводом обележавања 92. годишњице од смрти истакнутог српског војсковође војводе Степе Степановића, припадници Министарства одбране и Војске Србије положили су венце на војводин гроб на градском гробљу у Чачку.

Венце су положили и представници Министарства за рад, борачка и социјална питања, Министарства унутрашњих послова, Моравичког управног округа, градоначелник Града Чачка, удружења која негују традиције ослободилачких ратова Србије и бројни грађани, а након одавања почасти уследио је културно-уметнички програм.

Војвода Степа Степановић (1856-1929) био је један од најзначајнијих војних заповедника у Србији током периода ослободилачких ратова који су се одиграли између 1912. и 1918. године. Његови највећи успеси на бојном пољу биле су битке на Једрену 1912. и битка на Церу 1914. године. 

Допринос војводе Степе Степановића победи Српске војске у балканским и Првом светском рату био је немерљив. Био је носилац великог броја високих српских и страних одликовања. 

 Војвода Степа Степановић умро је у Чачку 27. априла 1929. године.