Министарство одбране Републике Србије
 
13.02.2021.

Наставља се опремање војске




Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је потписивању уговора о набавци опреме и наоружања нове генерације домаће производње за потребе Војске Србије. Уговорена је производња и испорука нових „Пасарса“, дигитализованог и модернизованог „Огња“, беспосадне платформе наоружане  „Мали Милош“, новог оклoпног возила БОВ ОТ и балистичких униформи за војнике.
 
Министар Стефановић је оценио да је реч о доброј сарадњи Министарства одбране и домаћих фабрика кроз коју ће у наредној години војска бити додатно опремљена.
 
- Захваљујући домаћој памети, нашем Војнотехничком институту и фабрикама „Првој петолетки“, „Југоимпорт СДПР-у“, „Јумку“ и „ФАП-у“, са којима су потписани уговори, следе производње нових „Пасарса“, дигитализованог и модернизованог “Огња”, “Малог Милоша” и нових балистичких униформи за војнике - истакао је министар Стефановић.
 
Међу средствима чија производња и испорука су уговорене, како је нагласио министар одбране, је и ново оклoпно возило БОВ ОТ, које ће бити намењено заштити војника и којима ће се, у наредне две године, значајно подићи ефикасност наше војске.
 
- Драго ми је да видим да се ради даноноћно, да људи заиста не одмарају, већ раде чак и у овим сложеним временима пандемије ковида и поштујући све мере остварују резултате. Такође, очекујем да ће током наредне недеље бити потписани и уговори за куповину нових „Лазара“ и „Милоша“. Наставићемо да улажемо и у опремање војске и у људе и у њихову заштиту, јер је војска најчвршћи стуб одбране Србије – рекао је министар Стефановић.  
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.02.2021
mp4 (63,9 MB)
Потписивање уговора
13.02.2021
mp4 (114,33 MB)
Изјава министра Стефановића