Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.02.2021.

Nastavlja se opremanje vojske




Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je potpisivanju ugovora o nabavci opreme i naoružanja nove generacije domaće proizvodnje za potrebe Vojske Srbije. Ugovorena je proizvodnja i isporuka novih „Pasarsa“, digitalizovanog i modernizovanog „Ognja“, besposadne platforme naoružane  „Mali Miloš“, novog oklopnog vozila BOV OT i balističkih uniformi za vojnike.
 
Ministar Stefanović je ocenio da je reč o dobroj saradnji Ministarstva odbrane i domaćih fabrika kroz koju će u narednoj godini vojska biti dodatno opremljena.
 
- Zahvaljujući domaćoj pameti, našem Vojnotehničkom institutu i fabrikama „Prvoj petoletki“, „Jugoimport SDPR-u“, „Jumku“ i „FAP-u“, sa kojima su potpisani ugovori, slede proizvodnje novih „Pasarsa“, digitalizovanog i modernizovanog “Ognja”, “Malog Miloša” i novih balističkih uniformi za vojnike - istakao je ministar Stefanović.
 
Među sredstvima čija proizvodnja i isporuka su ugovorene, kako je naglasio ministar odbrane, je i novo oklopno vozilo BOV OT, koje će biti namenjeno zaštiti vojnika i kojima će se, u naredne dve godine, značajno podići efikasnost naše vojske.
 
- Drago mi je da vidim da se radi danonoćno, da ljudi zaista ne odmaraju, već rade čak i u ovim složenim vremenima pandemije kovida i poštujući sve mere ostvaruju rezultate. Takođe, očekujem da će tokom naredne nedelje biti potpisani i ugovori za kupovinu novih „Lazara“ i „Miloša“. Nastavićemo da ulažemo i u opremanje vojske i u ljude i u njihovu zaštitu, jer je vojska najčvršći stub odbrane Srbije – rekao je ministar Stefanović.  
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
13.02.2021
mp4 (63,9 MB)
Potpisivanje ugovora
13.02.2021
mp4 (114,33 MB)
Izjava ministra Stefanovića