Министарство одбране Републике Србије
 
20.01.2021.

Саопштење



Поводом учесталог пласирања разноразних манипулација, саопштавамо да су поједини политички покрети и данас изнели потпуне неистине о активностима припадника Војске Србије и Министарства одбране.

Током јучерашњег дана на пункту за вакцинисање у хали 11 Београдског сајма вакцинисано је укупно 650 припадника Министарства одбране и Војске Србије. Међу њима су били припадници Генералштаба, Копнене војске, РВ и ПВО, Команде за обуку, Гарде, 72. бригаде за специјалне операције и организационих јединица  у Министарству одбране.

Свих 650 вакцинисаних припадника на служби је у београдском гарнизону, што јасно говори да поменути покрети износе потпуне неистине.

Такође, напомињемо да је за вакцинисање на Сајму јуче било пријављено укупно 703 припадника, као и да се само у првим данима позивања већ око 6.000 припадника нашег система пријавило за вакцинацију.   

Разумемо интересе одређених политичких групација да се војници не вакцинишу, али истичемо да су пласирања разноразних теорија завера о вакцинама и лажи о војсци, зарад скупљања јефтиних поена, надасве штетни и неодговорни и служе на част њиховим креаторима.

Ми ћемо наставити са вакцинацијом свих припадника Министарства одбране и Војске Србије, који су изразили намере да буду вакцинисани, јер желимо да остану здрави, да и они и њихове породице буду заштићене од ове опаке болести, како би наставили да испуњавају све обавезе које грађани од њих очекују и да служе Србији.