Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.01.2021.

Saopštenje



Povodom učestalog plasiranja raznoraznih manipulacija, saopštavamo da su pojedini politički pokreti i danas izneli potpune neistine o aktivnostima pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.

Tokom jučerašnjeg dana na punktu za vakcinisanje u hali 11 Beogradskog sajma vakcinisano je ukupno 650 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Među njima su bili pripadnici Generalštaba, Kopnene vojske, RV i PVO, Komande za obuku, Garde, 72. brigade za specijalne operacije i organizacionih jedinica  u Ministarstvu odbrane.

Svih 650 vakcinisanih pripadnika na službi je u beogradskom garnizonu, što jasno govori da pomenuti pokreti iznose potpune neistine.

Takođe, napominjemo da je za vakcinisanje na Sajmu juče bilo prijavljeno ukupno 703 pripadnika, kao i da se samo u prvim danima pozivanja već oko 6.000 pripadnika našeg sistema prijavilo za vakcinaciju.   

Razumemo interese određenih političkih grupacija da se vojnici ne vakcinišu, ali ističemo da su plasiranja raznoraznih teorija zavera o vakcinama i laži o vojsci, zarad skupljanja jeftinih poena, nadasve štetni i neodgovorni i služe na čast njihovim kreatorima.

Mi ćemo nastaviti sa vakcinacijom svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su izrazili namere da budu vakcinisani, jer želimo da ostanu zdravi, da i oni i njihove porodice budu zaštićene od ove opake bolesti, kako bi nastavili da ispunjavaju sve obaveze koje građani od njih očekuju i da služe Srbiji.