Министарство одбране Републике Србије
 
13.11.2020.

Састанак министра Стефановића и амбасадора Италије Ло Каша



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Републике Италије Карлом Ло Кашом.

Министар Стефановић истакао je значај заједничког учешћа у мултинационалним операцијама, посебно заједничког ангажмана у УН мисији UNIFIL у Либану, и истакао да у наредном периоду постоји простор и за интензивирање војноекономске сарадње у обостраном интересу. Министар се овом приликом захвалио и за дугогодишње учешће припадника Оружаних снага Републике Италије у мисији КФОР, а нарочито за њихово ангажовање у заштити српског становништва и манастира на Косову и Метохији.

Амбасадор Ло Кашо честитао је министру Стефановићу именовање на нову дужност, уручио му писмо честитке министра одбране Републике Италије Лоренца Гверинија и пожелео успех у даљем раду. Он је нагласио заинтересованост италијанске стране за даљи развој сарадње, кроз реализацију војних вежби, заједничко учешће у мултинационалним операцијама и у војнообразовној сарадњи. Похвалио је изузетан професионализам припадника Војске Србије који се ангажују у оквиру италијанског контингента у Сектору Запад у мисији UNIFIL у Либану и предложио проширивање сарадње у области мултинационалних операција.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.11.2020
mp4 (66,11 MB)
Састанак