Министарство одбране Републике Србије
 
23.07.2020.

Састанак министра Вулина са амбасадором Руске Федерације Боцан-Харченком



Министар одбране Александар Вулин састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Боцан-Харченком.
 
Министар Вулин и амбасадор Боцан-Харченко сагласили су се да су односи две земље на највишем нивоу захваљујући личним односима два председника и врховна команданта Војске Србије и  Оружаних снага Руске Федерације Александра Вучића и Владимира Путина.

Министар одбране захвалио је на активној подршци и принципијелном ставу Руске Федерације у очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.
 
Амбасадор Боцан-Харченко нагласио је да Руска Федерација с пажњом прати наставак дијалога Београда и Приштине у циљу изналажења дугорочног политичког решења које је у интересу и прихватљиво за Србију те додао да је наставак дијалога од изузетне важности.
 
Да је сарадња два министарства одбране и две војске на историјском врхунцу истакли су министар Вулин и амбасадор Боцан-Харченко и нагласили значај наставка војнотехничке сарадње.
 
Министар Вулин прихватио је позив министра одбране Руске Федерације генерала армије Сергеја Шојгуа да присуствује затварању шестих „Међународних војних игара“ у Руској Федерацији на којима Војска Србије традиционално учествује.
 
Припадници Војске Србије ове године надметаће се у две дисциплине у Руској Федерацији – „Тенковски биатлон“ и „Војни рели“, а у Републици Белорусији у дисциплини „Снајперска граница“.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.07.2020
mp4 (53,97 MB)
Састанак