Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.07.2020.

Sastanak ministra Vulina sa ambasadorom Ruske Federacije Bocan-Harčenkom



Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.
 
Ministar Vulin i ambasador Bocan-Harčenko saglasili su se da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou zahvaljujući ličnim odnosima dva predsednika i vrhovna komandanta Vojske Srbije i  Oružanih snaga Ruske Federacije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Ministar odbrane zahvalio je na aktivnoj podršci i principijelnom stavu Ruske Federacije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.
 
Ambasador Bocan-Harčenko naglasio je da Ruska Federacija s pažnjom prati nastavak dijaloga Beograda i Prištine u cilju iznalaženja dugoročnog političkog rešenja koje je u interesu i prihvatljivo za Srbiju te dodao da je nastavak dijaloga od izuzetne važnosti.
 
Da je saradnja dva ministarstva odbrane i dve vojske na istorijskom vrhuncu istakli su ministar Vulin i ambasador Bocan-Harčenko i naglasili značaj nastavka vojnotehničke saradnje.
 
Ministar Vulin prihvatio je poziv ministra odbrane Ruske Federacije generala armije Sergeja Šojgua da prisustvuje zatvaranju šestih „Međunarodnih vojnih igara“ u Ruskoj Federaciji na kojima Vojska Srbije tradicionalno učestvuje.
 
Pripadnici Vojske Srbije ove godine nadmetaće se u dve discipline u Ruskoj Federaciji – „Tenkovski biatlon“ i „Vojni reli“, a u Republici Belorusiji u disciplini „Snajperska granica“.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
23.07.2020
mp4 (53,97 MB)
Sastanak