Министарство одбране Републике Србије
 
17.06.2020.

Министар Вулин уручио Војну спомен-медаљу изасланику одбране Руске Федерације пуковнику СобакинуМинистар одбране Александар Вулин састао се данас са новоименованим и одлазећим изаслаником одбране Руске Федерације у Београду генерал-мајором Александром Зинченком и пуковником Андрејем Собакином.

Састанку су присуствовали помоћник министра за политику одбране мр Милан Ранковић и амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Боцан-Харченко.

Досадашњем изасланику одбране Руске Федерације пуковнику Собакину министар Вулин је уручио Војну спомен-медаљу за изузетан допринос систему одбране Републике Србије и захвалио на одличној сарадњи, резултатима и залагању који су значајно допринели јачању сарадње у области одбране између наших пријатељских земаља.

Према речима министра Вулина, именовањем генерала Зинченка на дужност изасланика одбране, Руска Федерација је показала да придаје велики значај односима са Србијом. Он је исказао уверење да ће новоименовани изасланик својим радом дати велики допринос даљем развоју сарадње у области одбране између Србије и Русије, пожелевши генералу Зинченку успех у обављању нове дужности.

На данашњем састанку, министар Вулин је захвалио на сталној подршци коју Русија пружа очувању територијалног интегритета Србије и њених националних интереса, поручивши да му је велико задовољство и част због личног позива министра одбране Руске Федерације генерала Сергеја Шојгуа да присуствује обележавању Дана победе над фашизмом у Другом светском рату 24. јуна у Москви, нарочито у времену када постоје покушаји ревизије историје и прекрајања историјских чињеница.

Заједнички закључак саговорника је да се сарадња у области одбране Србије и Руске Федерације константно развија и да је на историјском врхунцу, што потврђују бројне активности у оквиру војнотехничке сарадње, помоћ Руске Федерације у борби против Ковид-19, као и заједничке вежбе оружаних снага Руске Федерације и Војске Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.06.2020
mp4 (62,96 MB)
Састанак и уручење медаље