Министарство одбране Републике Србије
 
22.04.2020.

Честитка председника Републике Александра Вучића поводом Дана Војске Србије




Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић упутио је честитку припадницима Војске Србије поводом 23. априла – Дана Војске Србије.  
 
“Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април - Дан Војске Србије.
 
Настављајући вишевековну традицију српске Војске, на данашњи дан који је од изузетног значаја у очувању националног идентитета и континуитета државности српског народа у трајању дугом више од два века, прослављате највећи војни празник у знак сећања на Таковски устанак.
 
Упркос сложеним условима у којима раде припадници Војске Србије професионалним извршавањем наменских задатака и постизањем запажених резултата на изградњи, развоју, обуци и оспособљавању својих јединица, дају висок допринос просперитету наше државе и њених грађана и пружају пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилизације у региону, а и шире.
 
Сталним ангажовањем ваших припадника у тешким временима која су захватила нашу земљу и читав свет, несебично ризикујући сопствене животе, као и животе ваших најмилијих по ко зна који пут сте показали и доказали да је Војска Србије увек и свуда ту за своје грађане, као први стуб одбране и гарант безбедности.
 
Резултати озбиљних фискалних реформи и економски опоравак наше Србије омогућили су да у протеклом периоду остваримо значајне резултате у опремању Војске Србије савременим наоружањем и опремом. Стално повећање зарада и решавање стамбених питања у оквиру програма државне станоградње за припаднике снага безбедности доприносе подизању стандарда наших официра, подофицира и војника. Ове, али и све друге активности на плану јачања стандарда наставићемо и у будућности.
 
Честитам вам празник, захвалан што постојите и уверен да ћете и у наредном периоду професионално извршавати постављене задатке, испуњавати обавезе које вам предстоје и као активан чинилац безбедности у земљи и региону водити Републику Србију ка просперитету и бољој будућности.
 
Живела Војска Србије! Живела Србија!”