Министарство одбране Републике Србије
 
03.09.2019.

Семинар о раду кадровске службе




У оквиру активности којима се обележава Дан кадровске службе – 1. септембар, данас је у Дому Гарде у Топчидеру одржан семинар о раду кадровске службе Министарства одбране и Војске Србије.

Семинар у организацији Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе отворио је државни секретар Александар Живковић, радом семинара руководио је пуковник Златко Мишић, а отварању је присуствовао и бригадни генерал Саво Иришкић, начелник Управе за људске ресурсе.

Отварајући семинар, државни секретар Живковић честитао је празник свим припадницима кадровске службе и пожелео им успех у даљем раду.

 - Човек је од давнина у средишту сваког система, односно организације, и као такав представља најзначајнији ресурс. Од њега зависи потенцијал и виталност сваког елемента организационе структуре. Због тога је управљање људским ресурсима изузетно стручно и одговорно питање - истакао је државни секретар Живковић, додајући да организовање разних облика образовања кадра има за циљ и упознавања са новинама у области управљања људским ресурсима.

Говорећи о темама које су у фокусу рада семинара, државни секретар Живковић истакао је да је уверен да ће њиховом реализацијом уз интерактиван приступ свих учесника, циљ у потпуности бити остварен, те да сматра да су присутни представници кадровске службе најквалитетнији и најодговорнији и да ће се њихова питања и сугестије позитивно одразити на унапређење и развој управљања људским ресурсима у систему одбране.

Циљ семинара је да се сумирањем резултата у области управљања људским ресурсима, проблемским приступом кроз усмерену, конструктивну и отворену размену идеја, дају одговори на најважнија питања из области функционисања кадровске службе и усагласи деловање органа кадровске службе у систему одбране.

Међу темама посебно се издваја проблематика која се односи на поступак пријема лица у Министарство добране и Војску Србије и превазилажење проблема ради скраћења трајања самог поступка. Осим тога, сагледана су и нова решења која се односе на регулисање стања у служби и унапређивања официра и подофицира.

Завршни део данашњег скупа посвећен је представљању механизама психосоцијалне подршке и могућностима за успостављање интегрисаног система организационе подршке за припаднике и чланове породица запослених у Министарству одбране и Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА