Министарство одбране Републике Србије
 
26.07.2019.

САОПШТЕЊЕ




Министарство одбране примило је препоруке заштитника грађана Зорана Пашалића поводом решавања статуса станара напуштеног хотела „Бристол“ и већ поступа у складу са датим препорукама.

Истичемо да је Министарство одбране и пре добијања препорука више пута корисницима смештаја "Бристола" нудило и да и даље нуди адекватно решење и позива их да се уселе у станове за привремени смештај који су добијени од Града Београда или у војносамачке хотеле “Звездара” и “Галеб” у Београду, у складу са правима која остварују.

Министарство одбране поново позива сва лица која и даље бораве у “Бристолу” да прихвате понуду Министарства, а политичаре да их не злоупотребљавају у дневно-политичке сврхе и њима не манипулишу ради добијања медијског простора, као и да им не обећавају нешто што им по законима и прописима не припада.

Подсећамо да је више од 90 одсто корисника смештаја у хотелу “Бристол“ прихватило понуђена решења и да је Министарство одбране месецима уназад нудило преосталим станарима наведени привремени смештај, а да су то они упорно одбијали тражећи трајно решење свог стамбеног питања, што по закону није могуће остварити.

Истичемо да Министарство одбране није добило ни један стан од Града Београда у трајно власништво, већ само на коришћење. Све остало је злонамерна лаж. Као што не могу да се отуђе собе у хотелу „Бристол“, тако ни станови добијени од Града Београда се не могу отуђити, што је главни захтев лица која и даље бораве у некадашњем хотелу “Бристол”.