Министарство одбране Републике Србије
 
14.06.2019.

Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране




Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

Како је истакао министар Вулин, њихов основни задатак јесте да подрже дипломатске напоре државног руководства и председника Александра Вучића, када је реч о решавању питања Косова и Метохије, и да своје саговорнике у иностранству непрекидно информишу о позицији Републике Србије.

- Због тога је веома важно да осим достојног представљања Републике Србије и наше војске, развијања војне сарадње и промовисања одбрамбене индустрије, тежиште вашег ангажовања буде усмерено на ширење истине о нашој позицији и проблемима које ствара Приштина као непоуздан и неодговоран преговарач, који заправо не жели никакав компромис, већ непрестано генерише конфликте, рекао је министар Вулин.

Састанку министра одбране са будућим изасланицима одбране ­присуствовао је и директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА