Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.06.2019.

Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane
Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu.

Kako je istakao ministar Vulin, njihov osnovni zadatak jeste da podrže diplomatske napore državnog rukovodstva i predsednika Aleksandra Vučića, kada je reč o rešavanju pitanja Kosova i Metohije, i da svoje sagovornike u inostranstvu neprekidno informišu o poziciji Republike Srbije.

- Zbog toga je veoma važno da osim dostojnog predstavljanja Republike Srbije i naše vojske, razvijanja vojne saradnje i promovisanja odbrambene industrije, težište vašeg angažovanja bude usmereno na širenje istine o našoj poziciji i problemima koje stvara Priština kao nepouzdan i neodgovoran pregovarač, koji zapravo ne želi nikakav kompromis, već neprestano generiše konflikte, rekao je ministar Vulin.

Sastanku ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane ­prisustvovao je i direktor Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Zoran Stojković.
photoFOTOGALERIJA