Министарство одбране Републике Србије
 
15.05.2019.

Ректор Универзитета одбране на међународној конференцији у Норвешкој



Ректор Универзитета одбране генерал–потпуковник Горан Радовановић и пуковник Горан Шимић учествују у раду међународне конференције „NORDEFCO ADL Conference“ о коришћењу информационо–комуникационих технологија у образовању и обуци. Конференцији, која се од 14. до 16. маја одржава у Голу (Норвешка), поред представника нордијских земаља Норвешке, Шведске, Финске, Данске и Исланда, присуствују представници система одбране још 14 земаља.

У оквиру панел дискусија на тему „Примена савремених технологија у функцији унапређења војног образовања и обуке“ генерал Радовановић говорио је о достигнутим резултатима Универзитета одбране на плану имплементације напредног електронског учења. Кључна питања упућена учесницима панел дискусије односила су се на утицај нових технологија и дигиталних компетенција наставника и кадета, као и на проблеме у процесу војног образовања и обуке.

Учесници дискусије сагласни су да у будућности треба комбиновати традиционалне и нове облике реализације наставе, али да највећи изазов представља постављање критеријума и стандарда у примени и познавању савремених апликација за е-учење на даљину.