Министарство одбране Републике Србије
 
30.03.2019.

Четврта регионална ПР конференција у Београду




Четврта регионална ПР конференција на тему „Војно образовање и промоција војног позива“ почела је данас у Београду.

Организатор конференције, која се по други пут одржава у Србији, је Управа за односе са јавношћу Министарства одбране, уз подршку Амбасаде Уједињеног Краљевства.

У обраћању на отварању конференције, начелник Управе за односе са јавношћу капетан бојног брода Петар Бошковић истакао је значај војног обазовања, које је у темељу одбрамбених послова сваке државе.

- Очување мира, безбедности и стабилности на свим нивоима, од националне, регионалне, до глобалне безбедности, тежња је сваке мирољубиве земље. Она слободу других држава и народа поштује онолико колико слободе захтева за себе, за своје грађане и њихов бољи живот – поручио је капетан бојног брода Бошковић.

Он је рекао да војно образовање обухвата школовање, усавршавање и оспособљавање за потребе одбране и да је то процес сталног учења и савладавања вештина.

Изасланик одбране Уједињеног Краљевства у Београду пуковник Ник Илић захвалио је свима који су се одазвали позиву за учешће на конференцији и поручио да је догађај попут овог добра прилика за размену идеја и искустава, где учесници могу да уче једни од других.

Током дводневног рада тежиште ће бити на темама војног образовања у региону, усавршавања за потребе учешћа у мировним операцијама, улози жена у војсци и промоцији војног позива.

На конференцији учествују представници министарстава одбране и оружаних снага из Словеније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Републике Северне Македоније, Уједињеног Краљевства и Србије, као и представници медија из земаља региона.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
30.03.2019
mp4 (156,56 MB)
Отварање конференције
31.03.2019
mp4 (339,14 MB)
Конференција