Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.03.2019.

Četvrta regionalna PR konferencija u Beogradu




Četvrta regionalna PR konferencija na temu „Vojno obrazovanje i promocija vojnog poziva“ počela je danas u Beogradu.

Organizator konferencije, koja se po drugi put održava u Srbiji, je Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, uz podršku Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva.

U obraćanju na otvaranju konferencije, načelnik Uprave za odnose sa javnošću kapetan bojnog broda Petar Bošković istakao je značaj vojnog obazovanja, koje je u temelju odbrambenih poslova svake države.

- Očuvanje mira, bezbednosti i stabilnosti na svim nivoima, od nacionalne, regionalne, do globalne bezbednosti, težnja je svake miroljubive zemlje. Ona slobodu drugih država i naroda poštuje onoliko koliko slobode zahteva za sebe, za svoje građane i njihov bolji život – poručio je kapetan bojnog broda Bošković.

On je rekao da vojno obrazovanje obuhvata školovanje, usavršavanje i osposobljavanje za potrebe odbrane i da je to proces stalnog učenja i savladavanja veština.

Izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu pukovnik Nik Ilić zahvalio je svima koji su se odazvali pozivu za učešće na konferenciji i poručio da je događaj poput ovog dobra prilika za razmenu ideja i iskustava, gde učesnici mogu da uče jedni od drugih.

Tokom dvodnevnog rada težište će biti na temama vojnog obrazovanja u regionu, usavršavanja za potrebe učešća u mirovnim operacijama, ulozi žena u vojsci i promociji vojnog poziva.

Na konferenciji učestvuju predstavnici ministarstava odbrane i oružanih snaga iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Severne Makedonije, Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije, kao i predstavnici medija iz zemalja regiona.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
30.03.2019
mp4 (156,56 MB)
Otvaranje konferencije
31.03.2019
mp4 (339,14 MB)
Konferencija