Министарство одбране Републике Србије
 
28.10.2018.

Телеграми саучешћа поводом злочина у Питсбургу



Министар одбране Александар Вулин, поводом напада који се догодио у синагоги у Питсбургу, упутио је писмо саучешћа министру одбране САД, Џејмсу Матису:

"Злочин из мржње који се догодио у Питсбургу у држави Пенсилванија када су нападнути Јевреји за време богослужења у синагоги представља опомену за све који су мислили да је лудило антисемитизма заувек поражено. Са Јеврејима у храму настрадали су и припадници полицијске службе док су бранили људске животе и спречили и већу трагедију.

У овом тешком тренутку, моје мисли и мисли свих припадника Министарства одбране и Војске Србије остају са вашим народом.

Молим Вас да у моје име и у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије пренесете изразе искреног саучешћа породицама настрадалих, а повређенима жеље за брз опоравак."

Писмо саучешћа министар Вулин је упутио и главном рабину јеврејске заједнице у Србији, Исаку Асиелу:

"Са ужасом и неверицом сам примио вест о нападу усмереном против вашег народа у синагоги у Питсбургу у Пенсилванији. Српски народ осуђује овај гнусни злочин и бруталан антисемитизам према јеврејском народу. У име свих припадника Министарства одбране и у моје лично име изражавам дубоко саучешће Вама и породицама настрадалих, а повређенима желим брз опоравак."