Министарство одбране Републике Србије
 
05.10.2018.

Примопредаја дужности начелника Управе за одбрамбене технолигије



У Сектору за материјалне ресурсе данас је одржана церемонија примопредаје дужности начелника Управе за одбрамбене технологије, уз присуство в.д. помоћника министра за материјалне ресурсе др Ненада Милорадовића, представника управа у Сектору за материјалне ресурсе и  припадника Управе.
 
Указом председника Републике Србије Александра Вучића на дужност начелника Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе постављен је генерал-мајор проф. др Младен Вуруна.
 


Досадашњи начелник Управе за одбрамбене технологије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић постављен је на дужност начелника Војне академије. 

Истичући важност послова из надлежности Управе за одбрамбене технологије за процес опремања и модернизације наоружања и војне опреме Војске Србије, в.д. помоћника министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић је пожелео успех новопостављеном начелнику у извршавању свих задатака који се постављају пред припаднике те Управе.
 


У свом обраћању, генерал Зрнић је новом начелнику Управе пожелео успех и истакао да на нову дужност одлази са личним осећајем задовољства уверен да је у постојећим условима у претходном периоду урађено све што је било могуће. Он је такође позвао све припаднике Управе да у наредном периоду стално имају на уму кључну мисију и визију Управе да постане висококомпетентна организациона јединица Министарства одбране способна да обезбеди расположивост наоружања и војне опреме потребних за развој и одржавање оперативних способности Војске Србије и да истовремено развија научно-технолошку и индустријску базу Републике Србије у области одбране.
 


Новопостављени начелник Управе за одбрамбене технологије  генерал-мајор проф. др Младен Вуруна у свом обраћању је захвалио генералу Зрнићу на огромном доприносу који је дао у претходних девет година у области развоја и модернизације наоружања и војне опреме као и развоју и унапређењу капацитета одбрамбене индустрије Републике Србије и пожелео му пуно успеха у даљем раду уверен да ће и на новој дужности бити једнако успешан. Посебно је нагласио да ће у наредном периоду настојати, уз подршку припадника Управе, да се сви постављени задаци у области одбрамбених технологија реализују на захтеваном нивоу ради достизања циљева постављених у тој области.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА