Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.10.2018.

Primopredaja dužnosti načelnika Uprave za odbrambene tehnoligije



U Sektoru za materijalne resurse danas je održana ceremonija primopredaje dužnosti načelnika Uprave za odbrambene tehnologije, uz prisustvo v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse dr Nenada Miloradovića, predstavnika uprava u Sektoru za materijalne resurse i  pripadnika Uprave.
 
Ukazom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na dužnost načelnika Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse postavljen je general-major prof. dr Mladen Vuruna.
 


Dosadašnji načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major prof. dr Bojan Zrnić postavljen je na dužnost načelnika Vojne akademije. 

Ističući važnost poslova iz nadležnosti Uprave za odbrambene tehnologije za proces opremanja i modernizacije naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović je poželeo uspeh novopostavljenom načelniku u izvršavanju svih zadataka koji se postavljaju pred pripadnike te Uprave.
 


U svom obraćanju, general Zrnić je novom načelniku Uprave poželeo uspeh i istakao da na novu dužnost odlazi sa ličnim osećajem zadovoljstva uveren da je u postojećim uslovima u prethodnom periodu urađeno sve što je bilo moguće. On je takođe pozvao sve pripadnike Uprave da u narednom periodu stalno imaju na umu ključnu misiju i viziju Uprave da postane visokokompetentna organizaciona jedinica Ministarstva odbrane sposobna da obezbedi raspoloživost naoružanja i vojne opreme potrebnih za razvoj i održavanje operativnih sposobnosti Vojske Srbije i da istovremeno razvija naučno-tehnološku i industrijsku bazu Republike Srbije u oblasti odbrane.
 


Novopostavljeni načelnik Uprave za odbrambene tehnologije  general-major prof. dr Mladen Vuruna u svom obraćanju je zahvalio generalu Zrniću na ogromnom doprinosu koji je dao u prethodnih devet godina u oblasti razvoja i modernizacije naoružanja i vojne opreme kao i razvoju i unapređenju kapaciteta odbrambene industrije Republike Srbije i poželeo mu puno uspeha u daljem radu uveren da će i na novoj dužnosti biti jednako uspešan. Posebno je naglasio da će u narednom periodu nastojati, uz podršku pripadnika Uprave, da se svi postavljeni zadaci u oblasti odbrambenih tehnologija realizuju na zahtevanom nivou radi dostizanja ciljeva postavljenih u toj oblasti.
 
photoFOTOGALERIJA