Министарство одбране Републике Србије
 
20.06.2018.

Сарадња са италијанском компанијом „Берета“




Министар одбране Александар Вулин састао се данас у Београду са власником италијанске компаније за производњу оружја и војне опреме „Берета“ Франком Беретом и његовим сарадницима.
 


- Опредељени смо за интензивирање војноекономске сарадње у обостраном интересу, у складу са израженим интересовањима фабрика Одбрамбене индустрије Србије. Посебно бих истакао потенцијалне области сарадње компаније „Берета“ са Војнотехничким институтом Министарства одбране и привредним друштвима Одбрамбене индустрије Србије, рекао је министар Вулин.
 


Франко Берета је нагласио да су они веома заинтересовани за сарадњу са компанијама Одбрамбене индустрије Србије и Министарством одбране и додао да је са сарадницима већ обишао привредна друштва „Застава оружје“ и „Први партизан“.
 
Министар Вулин је додао да је током прошлогодишње званичне посете Републици Италији, у разговорима са тадашњом министарком одбране, истакнута интензивна сарадња у области одбране која прати укупне односе две земље и да су потврдили висок степен разумевања и искрену опредељеност за њено даље унапређење.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
20.06.2018
mp4 (99,92 MB)
Састанак