Министарство одбране Републике Србије
 
08.05.2018.

Унапређење сарадње са Словенијом




Начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Милан Ранковићи и изасланик одбране Републике Словеније у Београду пуковник Дамјана Јуркович потписали су данас План билатералне војне сарадње између Министарства одбране Републике Србије и Министарства одбране Републике Словеније за 2018. годину.



Заједнички је констатовано да је сарадња у области одбране развијена, као и да прати квалитет укупних односа и билатералне сарадње две државе. Саговорници су разменили ставове о перспективама и модалитетима унапређења сарадње у наредном периоду. 

Пуковник Ранковић је истакао да План билатералне војне сарадње за 2018. годину омогућава даљи наставак и развој сарадње у тежишним и областима од обостраног интереса, посебно у војно-војној, војообразовној, војноекономској и сарадњи војних архива.

Пуковник Јуркович је указала на спремност словеначке стране за даљи развој и учвршћивање односа два министарства, као и да планирани сусрети високог нивоа и сусрети на експертском нивоу омогућавају проширење и даљу надоградњу сарадње у области одбране.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА