Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.05.2018.

Unapređenje saradnje sa Slovenijom




Načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Rankovići i izaslanik odbrane Republike Slovenije u Beogradu pukovnik Damjana Jurkovič potpisali su danas Plan bilateralne vojne saradnje između Ministarstva odbrane Republike Srbije i Ministarstva odbrane Republike Slovenije za 2018. godinu.



Zajednički je konstatovano da je saradnja u oblasti odbrane razvijena, kao i da prati kvalitet ukupnih odnosa i bilateralne saradnje dve države. Sagovornici su razmenili stavove o perspektivama i modalitetima unapređenja saradnje u narednom periodu. 

Pukovnik Ranković je istakao da Plan bilateralne vojne saradnje za 2018. godinu omogućava dalji nastavak i razvoj saradnje u težišnim i oblastima od obostranog interesa, posebno u vojno-vojnoj, vojoobrazovnoj, vojnoekonomskoj i saradnji vojnih arhiva.

Pukovnik Jurkovič je ukazala na spremnost slovenačke strane za dalji razvoj i učvršćivanje odnosa dva ministarstva, kao i da planirani susreti visokog nivoa i susreti na ekspertskom nivou omogućavaju proširenje i dalju nadogradnju saradnje u oblasti odbrane.
 
photoFOTOGALERIJA