Министарство одбране Републике Србије
 
16.04.2018.

Курс за јавне финансије у систему одбране




 Шести по реду „Курс за јавне финансије у систему одбране”, у организацији Сектора за буџет и финансије и Катедре за јавне финансије Војне академије, почео је данас у Војној академији и трајаће до 20. априла.

Курс похађају официри и војни службеници из органа финансијске службе у МО и ВС и намењен је превасходно за обнављање и усвајање нових знања припадника финансијске службе из области јавних финансија ради успешног обављања дужности из надлежности финансијске функције у систему одбране
 
Отварајући курс, начелник Управе за буџет пуковник др Милан Милуновић нагласио је значај константног усавршавања кадра финансијске службе за Министарство одбране и указао да Сектор за буџет и финансије предузима мере да се сваке године организује стручно усавршавање кадра финансијске службе кроз различите облике едукације.
 
Програм курса обухвата систем финансијске службе у јавном сектору, планирање финансирања у ВС, порески систем, развој каријере официра финансијске службе, систем плата у јавном сектору и друге теме.