Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.04.2018.

Kurs za javne finansije u sistemu odbrane




 Šesti po redu „Kurs za javne finansije u sistemu odbrane”, u organizaciji Sektora za budžet i finansije i Katedre za javne finansije Vojne akademije, počeo je danas u Vojnoj akademiji i trajaće do 20. aprila.

Kurs pohađaju oficiri i vojni službenici iz organa finansijske službe u MO i VS i namenjen je prevashodno za obnavljanje i usvajanje novih znanja pripadnika finansijske službe iz oblasti javnih finansija radi uspešnog obavljanja dužnosti iz nadležnosti finansijske funkcije u sistemu odbrane
 
Otvarajući kurs, načelnik Uprave za budžet pukovnik dr Milan Milunović naglasio je značaj konstantnog usavršavanja kadra finansijske službe za Ministarstvo odbrane i ukazao da Sektor za budžet i finansije preduzima mere da se svake godine organizuje stručno usavršavanje kadra finansijske službe kroz različite oblike edukacije.
 
Program kursa obuhvata sistem finansijske službe u javnom sektoru, planiranje finansiranja u VS, poreski sistem, razvoj karijere oficira finansijske službe, sistem plata u javnom sektoru i druge teme.