Министарство одбране Републике Србије
 
28.02.2018.

Унапређење капацитета средњих војних школа



Разматрање модела концепта развоја Средње стручне војне школе, односно школовања подофицира за дужности у јединицама Војске Србије, била је тема састанка који су данас министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић одржали с представницима Војне академије, Универзитета одбране, управа за људске ресурсе и за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије и Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе Министарства одбране.



Закључено је да се иде у правцу проширења капацитета Средње стручне војне школе и Војне гимназије Универзитета одбране, али тако што ће бити сагледане могућности тих образовних установа .

За отварање нових одељења, осим сагледавања смештајних капацитета Војне гимназије, неопходно  је размотрити и могућност измене њене организацијске шеме и услове за повећања наставничког кадра.

На састанку је констатовано и да је неопходно да, приликом израде планова и програма, буду уважене одредбе Закона о основама система образовања и васпитања, као и Закона о дуалном образовању.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.02.2018
mp4 (19,48 MB)
Састанак