Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.02.2018.

Unapređenje kapaciteta srednjih vojnih škola



Razmatranje modela koncepta razvoja Srednje stručne vojne škole, odnosno školovanja podoficira za dužnosti u jedinicama Vojske Srbije, bila je tema sastanka koji su danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković održali s predstavnicima Vojne akademije, Univerziteta odbrane, uprava za ljudske resurse i za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije i Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane.



Zaključeno je da se ide u pravcu proširenja kapaciteta Srednje stručne vojne škole i Vojne gimnazije Univerziteta odbrane, ali tako što će biti sagledane mogućnosti tih obrazovnih ustanova .

Za otvaranje novih odeljenja, osim sagledavanja smeštajnih kapaciteta Vojne gimnazije, neophodno  je razmotriti i mogućnost izmene njene organizacijske šeme i uslove za povećanja nastavničkog kadra.

Na sastanku je konstatovano i da je neophodno da, prilikom izrade planova i programa, budu uvažene odredbe Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao i Zakona o dualnom obrazovanju.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
28.02.2018
mp4 (19,48 MB)
Sastanak