Министарство одбране Републике Србије
 
21.02.2018.

Састанак министра одбране са министарком туризма Грчке



Министар одбране Александар Вулин, који је уједно и копредседник Мешовите комисије за економску сарадњу Србије и Грчке, разговарао је данас сa министарком туризма Републике Грчке Еленом Кундуром која, поводом предстојећег Сајма туризма, борави у Србији.
                         
Министар Вулин је истакао колико Србија и њен народ цене подршку Грчке очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије на Косову и Метохији.
 
– Република Србија је свесна притисака које Република Грчка трпи када је реч о промени става Атине о статусу јужне српске покрајине Косова и Метохије. Управо принципијелна и доследна политика Грчке када је у питању суверенитет Србије је потврда искреног пријатељства две државе и два народа – рекао је министар Вулин, додајући да је почаствован што је у име Владе Србије одређен за копредседника Мешовите комисије за економску сарадњу између наше две земље и нагласио да, имајући у виду традиционално пријатељске односе двеју земаља, очекује да ће сарадња на свим пољима ићи узлазном линијом.
 
Данашњи разговор с грчком министарком туризма, министар Вулин је искористио да се у име Републике Србије захвали на изузетном гостопримству грчког народа приликом обележавања историјских датума и догађаја, посебно истакавши обележавање годишњице битке на Кајмакчалану и свечаности поводом годишњица искрцавања српске војске на острва Крф и Видо. Он је, такође, нагласио да Србија поклања доста пажње уређењу и одржавању војничког гробља у Пироту на коме је сахрањено 358 грчких војника који су подлегли грипу и тифусу.
 
Министар Вулин је замолио министарку Кундуро да пренесе његове поздраве министру Каменасу и председнику Владе Ципрасу, доказаним пријатељима Србије.
 
Данашњем састанку присуствовали су и в.д. помоћника министра за политику одбране Милан Мојсиловић, начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Милан Ранковић и амбасадор Републике Грчке у Србији Његова екселенција Елиас Елиадис.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.02.2018
mp4 (31,09 MB)
Састанак