Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.02.2018.

Sastanak ministra odbrane sa ministarkom turizma Grčke



Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je ujedno i kopredsednik Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Grčke, razgovarao je danas sa ministarkom turizma Republike Grčke Elenom Kundurom koja, povodom predstojećeg Sajma turizma, boravi u Srbiji.
                         
Ministar Vulin je istakao koliko Srbija i njen narod cene podršku Grčke očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji.
 
– Republika Srbija je svesna pritisaka koje Republika Grčka trpi kada je reč o promeni stava Atine o statusu južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Upravo principijelna i dosledna politika Grčke kada je u pitanju suverenitet Srbije je potvrda iskrenog prijateljstva dve države i dva naroda – rekao je ministar Vulin, dodajući da je počastvovan što je u ime Vlade Srbije određen za kopredsednika Mešovite komisije za ekonomsku saradnju između naše dve zemlje i naglasio da, imajući u vidu tradicionalno prijateljske odnose dveju zemalja, očekuje da će saradnja na svim poljima ići uzlaznom linijom.
 
Današnji razgovor s grčkom ministarkom turizma, ministar Vulin je iskoristio da se u ime Republike Srbije zahvali na izuzetnom gostoprimstvu grčkog naroda prilikom obeležavanja istorijskih datuma i događaja, posebno istakavši obeležavanje godišnjice bitke na Kajmakčalanu i svečanosti povodom godišnjica iskrcavanja srpske vojske na ostrva Krf i Vido. On je, takođe, naglasio da Srbija poklanja dosta pažnje uređenju i održavanju vojničkog groblja u Pirotu na kome je sahranjeno 358 grčkih vojnika koji su podlegli gripu i tifusu.
 
Ministar Vulin je zamolio ministarku Kunduro da prenese njegove pozdrave ministru Kamenasu i predsedniku Vlade Ciprasu, dokazanim prijateljima Srbije.
 
Današnjem sastanku prisustvovali su i v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane Milan Mojsilović, načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković i ambasador Republike Grčke u Srbiji Njegova ekselencija Elias Eliadis.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
21.02.2018
mp4 (31,09 MB)
Sastanak