Министарство одбране Републике Србије
 
13.02.2018.

Конкурси за војне школе



Отворени су конкурси за пријем ученика и кадета у војне школе и трајаће до 15. односно 31. марта. У Војну гимназију прима се 90, а у Средњу стручну војну школу 45 ученика, док ће Војна академија ове године уписати 87 кадета, а Медицински факултет Војномедицинске академије 25.

Младићи и девојке који желе да конкуришу за упис у војне школе, потребно је да на време поднесу пријаву у центрима Министарства одбране на територији сталног места боравка. Уз пријаву потребно је приложити неопходну документацију.
 
Конкурс за Војну гимназију траје до 15. марта, а за Средњу стручну војну школу, Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије до 31. марта. 2018. године.

Војна академија и Војна гимназија ће, за време трајања конкурса, сваке суботе организовати акцију „Отворена врата“. Тада ће сви заинтересовани бити у прилици да посете ове школе и непосредно се упознају са њиховим капацитетима и могућностима, док ће им запослени пружити све потребне информације у вези са конкурсом и условима живота и рада.

За време школовања, ученицима и кадетима обезбеђени су бесплатан смештај и исхрана у интернатима Војне академије и Војне гимназије, као и целокупна наставна литература, капацитети Спортског центра, библиотеке, интернет центра.

По завршетку школовања, кадети стичу високо образовање и стручно звање које је прописано акредитованим студијским програмима. Након успешно завршеног школовања у Војној академији и на Медицинском факултету ВМА примају се у професионалну војну службу и производе у чин потпоручника одговарајућег рода - службе.

Конкурс је објављен у магазину „ОДБРАНА“ и на сајтовима Министарства одбране - www.mod.gov.rs, Универзитета одбране - www.uo.mod.gov.rs, Војне академије – www.va.mod.gov.rs, Војномедицинске академије - www.vma.mod.gov.rs и Војне гимназије – www.gimnazija.mod.gov.rs, где се може наћи више информација о условима конкурса и о потребној документацији.

Линкови:
- Конкурс за пријем кандидата из грађанства за ученике Војне гимназије
- Конкурс за пријем кандидата из грађанства за ученике Средње стручне војне школе
- Конкурс за пријем кандидата из грађанства у Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду

Спот