Министарство одбране Републике Србије
 
22.01.2018.

Сусрет министара одбране Србије и Парагваја



Министар одбране Александар Вулин састао се данас, у згради Старог Генералштаба, са министром одбране Републике Парагвај Диогенесом Мартинезом, са којим је разговарао о капацитетима одбрамбене индустрије Србије и актуелној политичко-безбедносној ситуацији у свету и региону.

Саговорници су се сагласили да први званични сусрет министара одбране Парагваја и Србије представља ново поглавље у свеукупним билатералним односима двеју земаља.

- Очекујем да узајамне посете омогуће сагледавање потенцијала и заједничких интереса и могућности за успостављање сарадње у области одбрамбене индустрије, на обострано задовољство – нагласио је министар Вулин.

Министар Вулин се посебно захвалио Републици Парагвај на принципијелној политици према једнострано проглашеној независности тзв. “Косова”.

- Сматрамо да је конзистентна и на праву заснована позиција Републике Србије у овом случају почела да даје резултате, прво заустављањем тренда признавања једнострано проглашене независности тзв „Косова“, а затим и почетку процеса повлачења већ донетих признања – закључио је министар Вулин.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.01.2018
mp4 (80,81 MB)
Свечани дочек и разговори