Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.01.2018.

Susret ministara odbrane Srbije i Paragvaja



Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas, u zgradi Starog Generalštaba, sa ministrom odbrane Republike Paragvaj Diogenesom Martinezom, sa kojim je razgovarao o kapacitetima odbrambene industrije Srbije i aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu.

Sagovornici su se saglasili da prvi zvanični susret ministara odbrane Paragvaja i Srbije predstavlja novo poglavlje u sveukupnim bilateralnim odnosima dveju zemalja.

- Očekujem da uzajamne posete omoguće sagledavanje potencijala i zajedničkih interesa i mogućnosti za uspostavljanje saradnje u oblasti odbrambene industrije, na obostrano zadovoljstvo – naglasio je ministar Vulin.

Ministar Vulin se posebno zahvalio Republici Paragvaj na principijelnoj politici prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti tzv. “Kosova”.

- Smatramo da je konzistentna i na pravu zasnovana pozicija Republike Srbije u ovom slučaju počela da daje rezultate, prvo zaustavljanjem trenda priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv „Kosova“, a zatim i početku procesa povlačenja već donetih priznanja – zaključio je ministar Vulin.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.01.2018
mp4 (80,81 MB)
Svečani doček i razgovori