Министарство одбране Републике Србије
 
01.11.2017.

Генерал Диковић са истакнутим спортистима Војске Србије




 
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас са припадницима Војске Србије који су ове године постигли запажене резултате на спортским такмичењима у земљи и иностранству.

На пријему су били представници екипа Ратног ваздухопловства и ПВО, Специјалне бригаде, Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“, поручник Невена Јовановић, професинални војник Наташа Ћулафић, војни службеник Ивана Петровић и одбојкашица Бојана Миленковић.

Одајући признање вођама екипа и истакнутим спортисткињама и спортистима, генерал Диковић је оценио да су они својим понашањем и резултатима на бројним такмичењима и смотрама достојно представљали Војску Србије и њене припаднике.

Спортска екипа Батаљона војне полиције „Кобре“ је ове године изборила шампионско место у првенству Србије у практичном стрељаштву.

На овогодишњем Новосадском маратону, у дисциплини штафетни маратон, екипе Специјалне бригаде и Ратног ваздухопловства и ПВО освојиле су друго, односно треће место.

На Новосадском маратону су изванредне резултате постигле и наше спортисткиње. Наташа Ћулафић, професионални војник из Гарде, била је прва у трци на 25 километара, док је војни службеник Ивана Петровић из Ратног ваздухопловства и ПВО била прва у трци на 10.5 километара.

Поручник Невена Јовановић из „Кобри“ је на такмичењу у планинском трчању на Балканском првенству као члан репрезентације Србије освојила бронзану медаљу.

Пријему је присуствовала и одбојкашица Бојана Миленковић, кћер Јелице Миленковић из Гарде, која је са нашом репрезентацијом пре месец дана освојила златну медаљу на Европском првенству у одбојци.