Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.11.2017.

General Diković sa istaknutim sportistima Vojske Srbije




 
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima Vojske Srbije koji su ove godine postigli zapažene rezultate na sportskim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Na prijemu su bili predstavnici ekipa Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Specijalne brigade, Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, poručnik Nevena Jovanović, profesinalni vojnik Nataša Ćulafić, vojni službenik Ivana Petrović i odbojkašica Bojana Milenković.

Odajući priznanje vođama ekipa i istaknutim sportistkinjama i sportistima, general Diković je ocenio da su oni svojim ponašanjem i rezultatima na brojnim takmičenjima i smotrama dostojno predstavljali Vojsku Srbije i njene pripadnike.

Sportska ekipa Bataljona vojne policije „Kobre“ je ove godine izborila šampionsko mesto u prvenstvu Srbije u praktičnom streljaštvu.

Na ovogodišnjem Novosadskom maratonu, u disciplini štafetni maraton, ekipe Specijalne brigade i Ratnog vazduhoplovstva i PVO osvojile su drugo, odnosno treće mesto.

Na Novosadskom maratonu su izvanredne rezultate postigle i naše sportistkinje. Nataša Ćulafić, profesionalni vojnik iz Garde, bila je prva u trci na 25 kilometara, dok je vojni službenik Ivana Petrović iz Ratnog vazduhoplovstva i PVO bila prva u trci na 10.5 kilometara.

Poručnik Nevena Jovanović iz „Kobri“ je na takmičenju u planinskom trčanju na Balkanskom prvenstvu kao član reprezentacije Srbije osvojila bronzanu medalju.

Prijemu je prisustvovala i odbojkašica Bojana Milenković, kćer Jelice Milenković iz Garde, koja je sa našom reprezentacijom pre mesec dana osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci.