Министарство одбране Републике Србије
 
01.11.2017.

Обележен Дан ветеринарске службе



Дан ветеринарске службе – 1. новембар – обележен је данас свечаним скупом у Дому Гарде. Скупу су присуствовали министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, вршилац дужности начелника Управе за војно здравство пуковник др сц. мед Угљеша Јовичић, представници Министарства одбране и Војске Србије, Војномедицинске академије, Управе за ветерину у Министарству пољопривреде, Ветеринарског факултета, Српског ветеринарског друштва, припадници војнe ветеринарске службе и други гости.

Данас је обележено 166 година постојања ветеринарске службе, 70 година Центра ветеринарске службе и 60 година чете за обуку водича паса, узгој и дресуру. Такође, на данашњи дан је пре 94 године почело са радом Ветеринарско одељење Министарства војске и морнарице Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца.
 
Празник је војним ветеринарима честитао министар одбране, који је истакао да се о њиховом мукотрпном, тешком и упорном раду ретко прича.

– О вашем раду се зна мало, али не зато што ваш рад не заслужује свако поштовање, и не зато што ваш рад не заслужује и пажњу и знање. Када ви добро радите свој посао, онда нико не зна да постојите. Ако не урадите добро свој посао, онда оно што се деси промени животе и сваког од нас. Зато сам вам данас захвалан на томе што радите свој посао, али не само што радите свој посао, него што сте део војске подједнако важан, подједнако цењен, подједнако поштован, као и сваки други њен део.

Министар је истакао да Војска не може без ветеринарске службе, као ни она без своје Војске.

– Када свако од нас ради оно што најбоље зна, када ради оно чему је посветио живот, када мислимо о себи као делу великог, важног колектива, онда смо сви заједно подједнако успешни, подједнако вредни и памћења и приче, и књиге, и сећања. Ја од вас очекујем и тражим оно што и сами од себе очекујете, и сами дајете – да радите најбоље што можете,  да се усавршавате, да личите на своју војску, која се развија, која напредује, јача, која се модернизује.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.11.2017
mp4 (77,62 MB)
Обраћање министра Вулина
01.11.2017
mp4 (105,74 MB)
Дан ветеринарске службе - Обраћање пук др Анђелковића
01.11.2017
mp4 (62,78 MB)
Дан ветеринарске службе - обраћање пп Масловарића
01.11.2017
mp4 (127,92 MB)
Дан ветеринарске службе