Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.11.2017.

Obeležen Dan veterinarske službe



Dan veterinarske službe – 1. novembar – obeležen je danas svečanim skupom u Domu Garde. Skupu su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, vršilac dužnosti načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr sc. med Uglješa Jovičić, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Vojnomedicinske akademije, Uprave za veterinu u Ministarstvu poljoprivrede, Veterinarskog fakulteta, Srpskog veterinarskog društva, pripadnici vojne veterinarske službe i drugi gosti.

Danas je obeleženo 166 godina postojanja veterinarske službe, 70 godina Centra veterinarske službe i 60 godina čete za obuku vodiča pasa, uzgoj i dresuru. Takođe, na današnji dan je pre 94 godine počelo sa radom Veterinarsko odeljenje Ministarstva vojske i mornarice Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.
 
Praznik je vojnim veterinarima čestitao ministar odbrane, koji je istakao da se o njihovom mukotrpnom, teškom i upornom radu retko priča.

– O vašem radu se zna malo, ali ne zato što vaš rad ne zaslužuje svako poštovanje, i ne zato što vaš rad ne zaslužuje i pažnju i znanje. Kada vi dobro radite svoj posao, onda niko ne zna da postojite. Ako ne uradite dobro svoj posao, onda ono što se desi promeni živote i svakog od nas. Zato sam vam danas zahvalan na tome što radite svoj posao, ali ne samo što radite svoj posao, nego što ste deo vojske podjednako važan, podjednako cenjen, podjednako poštovan, kao i svaki drugi njen deo.

Ministar je istakao da Vojska ne može bez veterinarske službe, kao ni ona bez svoje Vojske.

– Kada svako od nas radi ono što najbolje zna, kada radi ono čemu je posvetio život, kada mislimo o sebi kao delu velikog, važnog kolektiva, onda smo svi zajedno podjednako uspešni, podjednako vredni i pamćenja i priče, i knjige, i sećanja. Ja od vas očekujem i tražim ono što i sami od sebe očekujete, i sami dajete – da radite najbolje što možete,  da se usavršavate, da ličite na svoju vojsku, koja se razvija, koja napreduje, jača, koja se modernizuje.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
01.11.2017
mp4 (77,62 MB)
Obraćanje ministra Vulina
01.11.2017
mp4 (105,74 MB)
Dan veterinarske službe - Obraćanje puk dr Anđelkovića
01.11.2017
mp4 (62,78 MB)
Dan veterinarske službe - obraćanje pp Maslovarića
01.11.2017
mp4 (127,92 MB)
Dan veterinarske službe