Министарство одбране Републике Србије
 
01.11.2017.

Клуб генерала и адмирала подржава јачање Војске Србије



Mинистaр одбране Aлександар Вулин састао се данас са представницима Клуба генерала и адмирала Србије, са којима је разговарао о могућностима даље подршке Министарства одбране и Војске Србије, раду тог удружења и актуелним статусним питањима некадашњих припадника војске.
 
Министар одбране истакао је да Министарство одбране води рачуна и о пензионисаним припадницима војске и да ће се са бригом о стандарду наставити и у будућности.
 
„И ви сте део наше војске, јер сте својим радом на високим дужностима допринели да она буде оно што данас јесте и ми желимо да ту припадност осећате и даље, као и бригу државе о вашем статусу“, истакао је министар Вулин.
 
Он је исказао спремност за даљу сарадњу са тим удружењем у свим сегментима за које је неопходна подршка Министарства одбране, нагласивши да је досадашња сарадња била успешна.
 
Представници Клуба генерала и адмирала Србије захвалили су се министру Вулину на разумевању и подршци коју Министарство одбране пружа активностима Клуба. Они су истакли и да препознају бригу државе и да ће најављене мере повећања пензија утицати на побољшање стандарда пензионисаних припадника војске.
 
Такође, представници Клуба упутили су похвале и када је реч о опремању војске новом опремом и наоружањем, истичући да подржавају јачање Војске Србије и да такав помак сведочи о озбиљности државног руководства, које је и испунило оно што је било обећано.

На састанку је предложено да се компетентна лица из састава Клуба укључе у расправу у вези Стратегије националне безбедности.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.11.2017
mp4 (45,3 MB)
Састанак