Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.11.2017.

Klub generala i admirala podržava jačanje Vojske Srbije



Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predstavnicima Kluba generala i admirala Srbije, sa kojima je razgovarao o mogućnostima dalje podrške Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, radu tog udruženja i aktuelnim statusnim pitanjima nekadašnjih pripadnika vojske.
 
Ministar odbrane istakao je da Ministarstvo odbrane vodi računa i o penzionisanim pripadnicima vojske i da će se sa brigom o standardu nastaviti i u budućnosti.
 
„I vi ste deo naše vojske, jer ste svojim radom na visokim dužnostima doprineli da ona bude ono što danas jeste i mi želimo da tu pripadnost osećate i dalje, kao i brigu države o vašem statusu“, istakao je ministar Vulin.
 
On je iskazao spremnost za dalju saradnju sa tim udruženjem u svim segmentima za koje je neophodna podrška Ministarstva odbrane, naglasivši da je dosadašnja saradnja bila uspešna.
 
Predstavnici Kluba generala i admirala Srbije zahvalili su se ministru Vulinu na razumevanju i podršci koju Ministarstvo odbrane pruža aktivnostima Kluba. Oni su istakli i da prepoznaju brigu države i da će najavljene mere povećanja penzija uticati na poboljšanje standarda penzionisanih pripadnika vojske.
 
Takođe, predstavnici Kluba uputili su pohvale i kada je reč o opremanju vojske novom opremom i naoružanjem, ističući da podržavaju jačanje Vojske Srbije i da takav pomak svedoči o ozbiljnosti državnog rukovodstva, koje je i ispunilo ono što je bilo obećano.

Na sastanku je predloženo da se kompetentna lica iz sastava Kluba uključe u raspravu u vezi Strategije nacionalne bezbednosti.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
01.11.2017
mp4 (45,3 MB)
Sastanak