Министарство одбране Републике Србије
 
28.09.2017.

Отворен Куп „Радован Медић“
У касарни „Радован Медић“ у Батајници данас је отворено такмичење у аматерској радио-гониометрији у којем учествује девет екипа.

Традиционално такмичење „Куп Радован Медић“ организује се у знак сећања на погинулог припадника 224. центра за електронска дејства током НАТО бомбардовања.

Према речима команданта 224.цЕД пуковника Зорана Ненадовића, такмичење је прерасло у традицију „којим чувамо успомену на нашег хероја и поштујемо његову велику жртву“.

- Од аматерске радио-гониометрије, као специфичног спорта популарно званог „лов на лисицу“, изградили смо озбиљну манифестацију. Желимо да током такмичења влада спортски дух, а циљ данашњег такмичења је, пре свега, упознавање и дружење, а потом нека победи онај који покаже најбоље резултате, рекао је пуковник Ненадовић који је званично отворио такмичење.

Данашњу манифестацију су својим присуством увеличали ветерани 224. цЕД који су развијали аматерску радио-гониометрију као спорт. Они су посетили Спомен собу у касарни „Радован Медић“, а потом и присуствовали пројекцији филма „Кодни кључ“.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.09.2017
mp4 (88,45 MB)
Отварање
28.09.2017
mp4 (84,9 MB)
Пуковник Зоран Ненадовић