Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.09.2017.

Otvoren Kup „Radovan Medić“
U kasarni „Radovan Medić“ u Batajnici danas je otvoreno takmičenje u amaterskoj radio-goniometriji u kojem učestvuje devet ekipa.

Tradicionalno takmičenje „Kup Radovan Medić“ organizuje se u znak sećanja na poginulog pripadnika 224. centra za elektronska dejstva tokom NATO bombardovanja.

Prema rečima komandanta 224.cED pukovnika Zorana Nenadovića, takmičenje je preraslo u tradiciju „kojim čuvamo uspomenu na našeg heroja i poštujemo njegovu veliku žrtvu“.

- Od amaterske radio-goniometrije, kao specifičnog sporta popularno zvanog „lov na lisicu“, izgradili smo ozbiljnu manifestaciju. Želimo da tokom takmičenja vlada sportski duh, a cilj današnjeg takmičenja je, pre svega, upoznavanje i druženje, a potom neka pobedi onaj koji pokaže najbolje rezultate, rekao je pukovnik Nenadović koji je zvanično otvorio takmičenje.

Današnju manifestaciju su svojim prisustvom uveličali veterani 224. cED koji su razvijali amatersku radio-goniometriju kao sport. Oni su posetili Spomen sobu u kasarni „Radovan Medić“, a potom i prisustvovali projekciji filma „Kodni ključ“.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
28.09.2017
mp4 (88,45 MB)
Otvaranje
28.09.2017
mp4 (84,9 MB)
Pukovnik Zoran Nenadović