Министарство одбране Републике Србије
 
02.09.2017.

Нема добре Војске ако војска није задовољна



Казахстан је пријатељска земља са веома развијеном одбрамбеном индустријом и има војску која се као и Војска Србије наоружавала на простору бившег Совјетског Савеза, рекао је министар одбране Александар Вулин гостујући у Дневнику РТС-а.
 
Он очекује да ће посета бити испраћена на највишем нивоу, и да ће бити речи и о наменској индустрији.
 
Оцењујући стање у Војсци Србије, Вулин каже је Војска Србије веома добро и да је потребна обнова ПВО и ратног ваздухопловства.
 
Министар је најавио да ће до краја године у Србију стићи "мигови 29" из донације Руске Федерације.
 
Говорећи о стандарду припадника Војске, Вулин је рекао да нема добре војске ако војска није задовољна. Он очекује да ће до краја године плате свих припадника Војске Србије бити повећане за 10 одсто и најављује да ће што пре бити донесен и пакет мера који ће побољшати положај припадника Војске и њихових породица.
 
Што се тиче улагања у елитну медицинску установу ВМА, које је започео претходни министар одбране Зоран Ђорђевић, Вулин каже да ће се та улагања наставити.
 
- Мора се обезбедити могућност да најбољи буду награђени да би се спречио одлив, истиче Вулин и додаје да се на томе ради са Министарством финансија.
 
Најавио је да ће до краја године бити донети правилници који се тичу награђивања у војним установама.
 
Говорећи о недавно отвореном конкурсу за пријем 926 професионалних војника, министар Вулин каже да ће конкурс трајати и даље и да је до сада примљено преко 800 војника.