Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.09.2017.

Nema dobre Vojske ako vojska nije zadovoljna



Kazahstan je prijateljska zemlja sa veoma razvijenom odbrambenom industrijom i ima vojsku koja se kao i Vojska Srbije naoružavala na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući u Dnevniku RTS-a.
 
On očekuje da će poseta biti ispraćena na najvišem nivou, i da će biti reči i o namenskoj industriji.
 
Ocenjujući stanje u Vojsci Srbije, Vulin kaže je Vojska Srbije veoma dobro i da je potrebna obnova PVO i ratnog vazduhoplovstva.
 
Ministar je najavio da će do kraja godine u Srbiju stići "migovi 29" iz donacije Ruske Federacije.
 
Govoreći o standardu pripadnika Vojske, Vulin je rekao da nema dobre vojske ako vojska nije zadovoljna. On očekuje da će do kraja godine plate svih pripadnika Vojske Srbije biti povećane za 10 odsto i najavljuje da će što pre biti donesen i paket mera koji će poboljšati položaj pripadnika Vojske i njihovih porodica.
 
Što se tiče ulaganja u elitnu medicinsku ustanovu VMA, koje je započeo prethodni ministar odbrane Zoran Đorđević, Vulin kaže da će se ta ulaganja nastaviti.
 
- Mora se obezbediti mogućnost da najbolji budu nagrađeni da bi se sprečio odliv, ističe Vulin i dodaje da se na tome radi sa Ministarstvom finansija.
 
Najavio je da će do kraja godine biti doneti pravilnici koji se tiču nagrađivanja u vojnim ustanovama.
 
Govoreći o nedavno otvorenom konkursu za prijem 926 profesionalnih vojnika, ministar Vulin kaže da će konkurs trajati i dalje i da je do sada primljeno preko 800 vojnika.