Министарство одбране Републике Србије
 
29.08.2017.

Отворена изложба „Београд – град у коме стварам“



После летње паузе, Медија центар „Одбрана“ представио је данас посетиоцима Мале галерије Дома Војске Србије ауторску изложбу академске уметнице Марине Миловановић Кушић, која је инспирисана престоницом Србије.



Пројекат, који је први пут реализован 2014. године, окупља уметнике београдске уметничке сцене, али и оне које је Београд инспирисао у настанку уметничких радова. Различити сензибилитети уметника и њихов доживљај града, или тренутка у њему, условљавају потпуно различите одговоре о Београду те се на изложби могу видети препознатљиви београдски екстеријери и делови града.

Присутнима су се обратили начелница Галерије Дома Војске Србије Јелена Кнежевић, кустоскиња Галерије „Сингидунум“ Маја Шкаљац Станошевић и ауторка поставке.
 
Према речима Јелене Кнежевић, изложба окупља велики број уметника ликовних примењених уметности инспирисаних Београдом, који су се представили служећи се различитим медијима. 



Кустоскиња Галерије „Сингидунум“ изразила је задовољство све већим бројем учесника из године у годину, а ауторка Марина Миловановић Кушић похвалила је разноврстан приступ бројних уметника којима је једина сличност била задата тема, односно Београд.

Изложба „Београд – град у коме стварам“ реализована је у сарадњи Медија центра „Одбрана“ и Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије.

Посетиоци имају прилику да погледају радове наших еминентних уметника, као и радове млађе генерације београдске уметничке сцене, до 21. септембра.
photoФОТОГАЛЕРИЈА