Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.08.2017.

Otvorena izložba „Beograd – grad u kome stvaram“



Posle letnje pauze, Medija centar „Odbrana“ predstavio je danas posetiocima Male galerije Doma Vojske Srbije autorsku izložbu akademske umetnice Marine Milovanović Kušić, koja je inspirisana prestonicom Srbije.



Projekat, koji je prvi put realizovan 2014. godine, okuplja umetnike beogradske umetničke scene, ali i one koje je Beograd inspirisao u nastanku umetničkih radova. Različiti senzibiliteti umetnika i njihov doživljaj grada, ili trenutka u njemu, uslovljavaju potpuno različite odgovore o Beogradu te se na izložbi mogu videti prepoznatljivi beogradski eksterijeri i delovi grada.

Prisutnima su se obratili načelnica Galerije Doma Vojske Srbije Jelena Knežević, kustoskinja Galerije „Singidunum“ Maja Škaljac Stanošević i autorka postavke.
 
Prema rečima Jelene Knežević, izložba okuplja veliki broj umetnika likovnih primenjenih umetnosti inspirisanih Beogradom, koji su se predstavili služeći se različitim medijima. 



Kustoskinja Galerije „Singidunum“ izrazila je zadovoljstvo sve većim brojem učesnika iz godine u godinu, a autorka Marina Milovanović Kušić pohvalila je raznovrstan pristup brojnih umetnika kojima je jedina sličnost bila zadata tema, odnosno Beograd.

Izložba „Beograd – grad u kome stvaram“ realizovana je u saradnji Medija centra „Odbrana“ i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije.

Posetioci imaju priliku da pogledaju radove naših eminentnih umetnika, kao i radove mlađe generacije beogradske umetničke scene, do 21. septembra.
photoFOTOGALERIJA