Министарство одбране Републике Србије
 
19.07.2017.

Ракеташи за понос



Поводом успешно извршеног бојевог гађања циљева у ваздушном простору на полигону Шабла у Бугарској, министар одбране Александар Вулин упутио је честитку припадницима 250. ракетне бригаде за ПВД Војске Србије.
 
- Поносни смо на ваш успех, којим сте потврдили одличну обученост и уверење да је небо над Србијом безбедно. Успех је утолико већи јер сте оборили све мете у изузетно сложеним метеоролошким условима. Тиме сте показали да сте достојни настављачи славних ратника који су бранили Србију и њено слободно небо, али и модерно обучени војници који знају да на најбољи начин користе технику којом располажу - наводи се у честитки министра Вулина и подсећа на подвиг припадника 250. ракетне бригаде који су бранећи Србију у НАТО агресији 1999. године оборили најмодернији „невидљиви“ авион Ф-117.

- Четвртим успешним гађањем на полигону Шабла показујете континуитет квалитетне обуке у 250. ракетној бригади за ПВД. На нама је да настојимо да вам обезбедимо још савременије наоружање у циљу јачања Војске Србије и мирног сна свих наших грађана – истакао је министар Вулин честитајући припадницима бригаде још једну успешну проверу оперативних способности и висок ниво интероперабилности са бугарским колегама.