Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.07.2017.

Raketaši za ponos



Povodom uspešno izvršenog bojevog gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu Šabla u Bugarskoj, ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je čestitku pripadnicima 250. raketne brigade za PVD Vojske Srbije.
 
- Ponosni smo na vaš uspeh, kojim ste potvrdili odličnu obučenost i uverenje da je nebo nad Srbijom bezbedno. Uspeh je utoliko veći jer ste oborili sve mete u izuzetno složenim meteorološkim uslovima. Time ste pokazali da ste dostojni nastavljači slavnih ratnika koji su branili Srbiju i njeno slobodno nebo, ali i moderno obučeni vojnici koji znaju da na najbolji način koriste tehniku kojom raspolažu - navodi se u čestitki ministra Vulina i podseća na podvig pripadnika 250. raketne brigade koji su braneći Srbiju u NATO agresiji 1999. godine oborili najmoderniji „nevidljivi“ avion F-117.

- Četvrtim uspešnim gađanjem na poligonu Šabla pokazujete kontinuitet kvalitetne obuke u 250. raketnoj brigadi za PVD. Na nama je da nastojimo da vam obezbedimo još savremenije naoružanje u cilju jačanja Vojske Srbije i mirnog sna svih naših građana – istakao je ministar Vulin čestitajući pripadnicima brigade još jednu uspešnu proveru operativnih sposobnosti i visok nivo interoperabilnosti sa bugarskim kolegama.