Министарство одбране Републике Србије
 
01.06.2017.

Признања и награде поводом вежбе „Челик 2017“



Министар одбране Зоран Ђорђевић, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, уручио је данас, у Великој ратној сали, признања и награде припадницима Министарства одбране и Војске Србије и правним и физичким лицима ван Министарства одбране и Војске Србије поводом успешно реализованих активности на приказу дела способности Војске Србије и свечаности поводом Дана Војске Србије, Дана победе и Дана Европе одржане у Никинцима 9. маја 2017. године.

Признања и награде поводом вежбе „Челик 2017“

Златне плакете Министарства одбране додељене су ЈП „Југоимпорт-СДПР“ и Војнотехничком институту. Плакете Министарства одбране добили су „Прва петолетка-наменска“ Трстеник, „Сензор инфиз Земун“ и Холдинг корпорација „Крушик“ Ваљево. 

Захвалнице Министарства одбране уручене су Министарству унутрашњих послова, Радио-телевизији Србије, Сектору за ванредне ситуације МУП-а и ЈП „Водовод и канализација“.

Честитајући свим добитницима признања, министар Ђорђевић је рекао да је приказ „Челик 2017“ био веома комплексан, значајан и ризичан.

Признања и награде поводом вежбе „Челик 2017“

- Никада у нашој земљи сличан приказ није одржан. Показали сте да смо као војска способни, да умемо да употребимо и покажемо да је Србија способна да одбрани своју територију и народ, и да гарантује безбедност. Биће још сличних приказа и војних вежби како бисмо, између осталог, јачали наше оперативне способности, рекао је министар одбране. 

Свечаности доделе признања присуствовали су чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.06.2017
mp4 (144,83 MB)
Обраћање министра Ђорђевића
01.06.2017
mp4 (143,08 MB)
Додела признања