Министарство одбране Републике Србије
 
26.05.2017.

Потврда развијене сарадње са Италијом



Током студијске посете Републици Србији, делегација 19. Вишег интервидовског генералштабног курса Центра за високе војне студије у Риму, предвођена бригадним генералом Франческом Ломбардијем, посетила је Министарство одбране. Обраћајући се члановима делегације у име домаћина, државни секретар Ненад Нерић истакао је значај стратешког партнерства две земље и захвалио италијанској страни за подршку Србији на њеном европском путу. Нерић је изразио задовољство оствареним нивоом сарадње са Италијом у области одбране и истакао да је Министарство одбране опредељено за наставак и унапређење сарадње у области одбране, у свим сегментима од заједничког интереса.
 Потврда развијене сарадње са Италијом
Полазницима највишег нивоа војног образовања оружаних снага Италије презентовани су  организациона структура и задаци Министарства одбране и Војске Србије, стратегијска документа и правци развоја система одбране као и активности Министарства одбране у процесу приступања Србије Европској Унији.
 
Италијанска делегација посетила је и Универзитет одбране, Војну академију и Речну флотилу Копнене војске и упознала се са организацијом и задацима наведених целина. У компанији Југоимпорт СДПР, гости су се упознали са њеном организацијом и производним капацитетима компаније и Одбрамбене индустрије Србије.  

Потврда развијене сарадње са Италијом

На крају посете, у Управи за међународну војну сарадњу, начелник Управе капетан бојног брода Милан Коњиковац и бригадни генерал Франческо Ломбарди анализирали су резултате посете и обострано констатовали да је сарадња две земље интензивна, а да у војнообразовној области постоји довољно простора за њен наставак и даље унапређење. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА