Министарство одбране Републике Србије
 
25.05.2017.

Министар Ђорђевић са амбасадором Белорусије



Министар одбране Зоран Ђорђевић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Белорусије Владимира Чушева и захвалио му на свему што је урадио за унапређење односа две земље.

 
Сарадња у области одбране знатно је унапређена у протеклом периоду и достигла је висок ниво општих и политичких односа две земље, те је министар Ђорђевић изнео очекивање да ће се наставити узлазни темпо односа и све потпунија војна сарадња, а посебно у војнотехничкој и војноекономској области.
 
С тим у вези, министар одбране Зоран Ђорђевић обавестио је амбасадора Чушева да је током недавног боравка у Минску имао веома садржајне и корисне разговоре са министром одбране генерал-потпуковником Андрејем Равковим, као и са председником Државног војно-индустријског комитета Белорусије Сергејем Гуруљевим.
 

Министар Ђорђевић је на крају састанка још једном захвалио на Медаљи за јачање војне сарадње са Белорусијом и плакети Министарства одбране коју је добио приликом недавне посете тој земљи, чему је допринела значајно унапређена билатерална војна сарадња.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА